Rojeni za tek – svetovna uspešnica!

by Rollback on 22. Oktober, 2011

Če ste tekač ali pa boste to šele postali, vam bo knjiga Rojeni za tek (Born to runm Christopher McDougall, 2009) popolnoma nov svet, ki ga doslej še niste poznali. Vse, kar ste vedeli o teku, vam bo postavila na glavo. Knjiga, ki se za razliko od suhoparnih priročnikov bere kot pustolovski roman, kriminalka in znanstvena študija v enem. Če kaj, vam bo pokazala, zakaj smo vsi rojeni tekači.

McDougall nas z duhovitostjo in zavidljivim besednim zakladom popelje od harvardskih laboratorijev do osončenih dolin in zasneženih vrhov, kjer vedno večje število ultratekačev preizkuša meje svojih teles. Rojeni za tek je ena tistih redkih knjig, ki ne zaposli le uma, ampak navdihne tudi telo – ko spoznaš, da skrivnost sreče leži prav pod tvojimi nogami in da smo bili vsi rojeni za tek. Polna neverjetnih osebnosti, osupljivih atletskih dosežkov, najnovejših znanstvenih odkritij in čistega navdiha. Rojeni za tek je knjiga-pustolovščina, ki se začne s preprostim vprašanjem: Zakaj me boli noga? V iskanju odgovora se avtor Christopher McDougall odpravi po poti iskanja najbolj vzdržljivih tekačev na svetu – ki mu pomagajo spoznati, da je vse, kar smo mislili, da vemo o teku, zmota.

“Deset ur neprekinjenega gorskega teka te bodisi vrže na rit bodisi ti primaže pošteno klofuto, brez izjeme. Celo najboljši ultratekači na tej točki strmijo v tla in se močno trudijo, da bi ostali osredotočeni na skorajda nemogočo nalogo postavljanja ene noge pred drugo. A tista starina? Victoriano? Hladen kot špricar. Kot da bi se pravkar zbudil iz popoldanskega dremeža, se popraskal po trebuhu in se odločil, da otročajem pokaže, kako to počno veliki fantje. Pri šestdeseti milji so Tarahumare poleteli.”

Odličen prevod Jureta Capudra lahko naročite tudi pri nas,redna cena je 26,95€.

Še vedno jo lahko dobite po akcijski ceni 24€!

Vaš naslov in željeno število izvodov pošljite na info@bositek.si in poslali vam jo bomo po pošti. Lahko pa jo pridete kupiti tudi v trgovino Športni center Maratonc v Kranj (Partizanska 37, Kranj, olimpijski bazen). Informacije na 041 709 531.

Trackbacks & Pings