Program in razpis za 6. Slovenski Bosi Tek

by Rollback on 3. Marec, 2015

6. Slovenski Bosi Tek je druženje netekmovalnega značaja. Namen našega srečanja je, da se bosonogci in simpatizerji spoznamo ali po dolgem času spet srečamo, da izmenjamo izkušnje in skupaj odtečemo par kilometrov. Letos se bomo družili 1.5.2016.

Introduction and invitation for english readers: https://www.thebarefootrunners.org/entries/6-slovenian-barefoot-run-ibrd-2016.1209/

Tehnikalije
Štartnina oz. priporočana donacija je 5€ (v kolikor stroška ne zmorete, ste vseeno dobrodošli). Meritev časa ne bo. Prav tako ne bo štartnih številk. Opremo, če bo potrebno, boste lahko pustili v trgovini ŠC Maratonc. Po potrebi bomo organizirali tudi tuše.

Teče se bos, v minimalistični obutvi, lahko pa tudi klasično obut – prepričani smo, da se ne boste mogli upreti in se boste slejkoprej sezuli. 🙂 Vabljeni zato vsi tekači, vseh prepričanj.

Razdalje teka
Tekli boste lahko na 2.5 km, 5 km ali 7.5 km ter tudi na 10km! Tekaška trasa je krožna in vodi po manj prometnih cestah okoli športnega centra.

Okrepčila
Vodo in energijske napitke bomo pripravili na cilju pred trgovino ŠC Maratonc.  Seveda tudi kako pivo 😀

Prijave
Na tej spletni strani, na prijavnem obrazcu: http://bositek.si/?p=571 ali v trgovini ŠC Maratonc. V kolikor se prijavite do 25.4.2016 si zagotovite spominsko majico!

Zbiranje rabljene obutve
Prav gotovo imate doma kak par rabljene obutve, ki ga ne potrebujete več. Veseli ga bomo! Vso zbrano obutev bomo s pomočjo Karitasa in Rdečega križa dostavili pomoči potrebnim. Veseli bomo vsakršne, še uporabne in očiščene obutve. Hvala že vnaprej.

Časovnica
9.30 – odprtje trgovine, začetek evidentiranja tekačev
10.00 – testiranje tekaške obutve Vivobarefoot
10.30 – tečaj naravnega gibanja – posebna gosta Urška Osterman MovNat certificirana trenerka in Peter Štrukelj. Uvedla  vas bosta v skrivnosti naravnega gibanja ter krepilnih in razteznih vaj. Za uvod pa še par zakonitosti bosega teka.
10.50 – otroški bosi tek na 100m
11.00 – štart 5. Slovenskega Bosega Teka na 2.5, 5 ,7.5  in 10km
12.00 – cilj teka in druženje, testiranje obutve…

Nagrade in srečelov
Vsak tekač, ki se bo pravočasno prijavil, bo dobil spominsko majico. Vsi boste lahko koristili tudi posebni  60-80% popust na vso obutev v trgovini ŠC Maratonc. Med vsemi tekmovalci pa bomo žrebali zanimive nagrade:
– nogavčki CEP
– minimalistična obutev Vibram, SoleRunner
– knjige o teku
– flaške Flaška
in še kaj se bo našlo.

Vaši gostitelji bomo Športni center Maratonc, Igor Zonik in Marko Roblek. vse nadaljne informacije dobite na: info@bositek.si ali na 041 709 531.

Comments are closed.